“BİRLİKTE ATAN KALPLER”

İhsan  Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Lisesi olarak, 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan bu yana öğrencilerimizin etkin gönüllülüğüyle ve kardeş okulumuz  Etimesgut Özel Eğitim Okulu’nun katılımıyla ortak projeler yürütüyoruz. Okulumuz, bu kez sürecin devamı  kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde,  kuruluşunun 35. yılında faaliyetlerini sürdüren Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin desteği ve katılımıyla, sporun sosyal sorumluluk, beceri ve duygadaşlık yaratmadaki öneminden yola çıkarak, tüm kalplerin özel öğrencilerle birlikte ve coşkuyla attığı olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yaptı. “Oyun Birlikte, Hayat Birlikte”  sloganı çatısı altında buluşan okulumuz öğrencileri  ile  Etimesgut Özel Eğitim, Saygı Özel Eğitim, Ali Aktürk Özel Eğitim, Özel Özem ve Yeni Hayatlar Özel Eğitim merkezlerinden   gelen  150 özel öğrenci ve sporcu, hem karma spor branşlarında bir arada mücadele etmenin tadına vardılar hem de birbirinden farklı sosyal etkinliklerle dostluklarını pekiştirme fırsatı buldular. “Birlikte Atan Kalpler” temasının vurgulandığı oyunlara sadece katılımcı okulların öğrenci ve öğretmenleri değil, Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nden ( TDP) 70 ve Kırıkkale Üniversitesi’nden  10 gönüllü öğrenci, İDV Özel Bilkent Lisesi Okul Aile Birliği temsilcileri, Bilkent Okulları Mezunları  Derneği  (BOMED) ve destekçilerimizden Düveroğlu ile  Nuh’un Ankara Makarnası da yürekten katkıda bulundular. Oyunların açılışında, Bilkent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Sayın Kamer Rodoplu  ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Civelek konuklara seslenerek günün anlamına ikişkin düşüncelerini paylaştılar.  Çekişmeli  geçen oyunlar, madalya ve sertifika töreninin ardından başladığı gibi coşkuyla ve büyük keyifle sona erdi.

Etkinliklerin ardından, 4 Aralık Pazartesi günü , İDV Özel Bilkent Lisesi öğrencilerinden ve özel öğrencilerden bir grup öğrenci Ata’mızın huzuruna çıktılar. Ziyaret sırasında Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Anıtkabir özel defterine yazdığı metinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri vurgulayarak, Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin 35 yıldır büyük bir gururla sürdürdüğü faaliyetlerin önemini  ve geleceğe ilişkin hedeflerini “Zat-ı alinizin ‘geleceğin gülü, yıldızı ve ikbal ışığı’ olarak işaret buyurduğunuz çocukların mutluluğu için daima çalışacağımıza söz veriyoruz.” ifadeleriyle özetledi. Bizler de Bilkent ailesi olarak farkındalığın arttığı, kalplerin birlikte attığı spor ve kardeşlik dolu günlerde buluşmaya yönelik arzumuzu yineliyor,  böyle özel bir  güne ev sahipliği yapmış olmanın haklı  gururunu yaşıyoruz.

HEARTS BEATING AS ONE

Since 2015 İhsan Dogramacı Vakfı Özel Bilkent High School’s (OBL) students have been involved in volunteer work and projects with the Etimesgut Special Education School. One of their volunteer initiatives was to host the Turkish Special Olympics, ‘All Hearts Beating as One’, on December 3rd, within the spirit of the UN’s International Disability Day. Under the motto ‘Play together, Live together’ 150 students and sports players from Etimesgut, Saygı, Ali Aktürk, Özel Özem, and Yeni Hayatlar Special Education Schools joined together for a day, played games together, and strengthened their mutual friendship. In addition to the students from OBL and those from schools mentioned above, 70 Bilkent Community Service Project participants (Bilkent TDP), 10 volunteer students from Kırıkkale University, representatives of the OBL parent-teacher association, the Özel Bilkent Graduates’ Association (BOMED) came together to support the event and took part in the activities alongside the special education students. Düveroğlu, BOMED, and Nuh’un Ankara Makarnası kindly sponsored the lunch for all 500 participants. In the opening ceremony, Bilkent University’s Dean of Students, Sn. Kamer Rodoplu, and the Head of the Special Olympics Board of Turkey, Sn. Mehmet Civelek, gave speeches on the importance of the event. Activities included a range of competitive games after which medal and certificates were awarded to all participating students.

During a visit to Atatürk’s Mausoleum on the following day, Sn. Mehmet Civelek emphasized in a speech and when writing in Anıtkabir’s special visitor’s book, the value that Mustafa Kemal Atatürk gave to children. He pointed out the importance of the work of Turkey’s Special Olympics Organization over the last 35 years, and spoke about their future aims. We, as part of the Bilkent family, are very proud to have hosted this special day where hearts were beating together to raise awareness of the needs of children in special education. We sincerely hope to be to be able to host similar initiatives in the future.

bat-1

bat-2

bat-3

bat-4

bat-5

durukan-1

Afişi hazırlayan öğrencimiz Durukan İNALOĞLU’na teşekkür ediyoruz.

gaz-1

gaz-2