INFOBASE-LEARNING VERİTABANI EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Öğrencilerimizin araştırmalarında farklı türdeki bilgi kaynaklarından yararlanabilmesi, doğru ve güvenilir bilgilere hızlı ve kolay biçimde erişebilmesi  için tam metin makale, elektronik kitap, görsel, video içeren veritabanlarına erişimi önemlidir. Tecknowledge firması ile yapılan görüşmeler sonucunda K-12’lere yönelik olarak hazırlanmış “Infobase Learning Veritabanı” öğrenci ve öğretmenlerimizin internet üzerinden bir aylık ücretsiz erişimine açıldı.

Ayrıca dokuzuncu sınıf öğrencilerine 23 Kasım Perşembe günü, onuncu ve on birinci sınıf öğrencilerine 24 Kasım Cuma günü uzman kütüphaneci Ayşegül Yazar tarafından aşağıdaki konularda eğitim verildi;

• Veritabanı nedir?
  • Veritabanı kullanmanın avantajları nelerdir?
  • “Infobase Learning Veritabanın” içeriği ve kullanımı?
  • Bilkent Üniversite Kütüphanesi aracılığıyla erişebilecekleri veritabanları nelerdir?

Öğrencilerimizin proje ödevi değerlendirme kriterleri arasında veritabanı kaynağı kullanması zorunluluğu yer almaktadır.

infobase-1