9. Sınıf Öğrencileri ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni Gezimiz

9. Sınıf öğrencileri Tarih dersi kapsamında, Tarih Öncesi Devirler ve İlk Çağ Uygarlıkları dönemlerine ait kazanımlarını yerinde görmek, birinci elden kaynakları incelemek amacıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret etmişlerdir.

Nihal Yazgan

Öğrenci izlenimleri:

“Tarih dersi kapsamında 9. Sınıflar olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni ziyaret ettik. Farklı medeniyetlerden kalmış tarihi eserleri ve kalıntıları görüp inceledik. Tarih dersinde öğrendiğimiz çağları ve tarih eserlerin arasında bağ kurduk. Bu sayede öğrendiğimiz bilgiler zihnimizde daha somut bir şekilde yer edindi. Bu şekilde dersin görsel olarak desteklenmesi dersi daha zevkli işlememizi de sağladı. Bu gezinin planlamasında ve yapılmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

Öykü Ünal 9-B

“Bu gezi sayesinde tarihimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Eski dönemlerde yapılan ve bulunan yenilikleri görme fırsatımız oldu. Devletlerin, uygarlıkların kendilerini nasıl geliştirdiklerini, hayatlarını nasıl sürdürdüklerini öğrendik.”

Müge Özyürek ve Birce Saçak 9-D

“30 Kasım 2017 tarihinde gitmiş olduğumuz Anadolu Medeniyetler Müzesinde verimli zaman geçirdiğimi düşünüyorum. Tarih dersindeki 2. Ünite Kadim Dünyada İnsan konusunda işlediğimiz Tarih Öncesi Çağlar ve İlk Çağ Uygarlıklarının o dönemde kullandıkları araç-gereçleri ve yaptıkları aletleri, evleri, çanak çömlekleri görme fırsatım oldu. Müzeyi gezerken en çok ilgimi çeken “İnandık Vazosu” oldu. Çünkü o vazoda Hititler’in evlilik törenleri resmedilmiştir. Ayrıca bu gezi sırasında Çatalhöyük’ü hocamızın bize verdiği resimle karşılaştırırken zorlandım. Çünkü resimle gerçeği arasında çok fazla benzerlik yoktu ve zamanımızda kısıtlı olduğundan detaylı olarak Çatalhöyük’ü inceleyemedim.”

Terlan Doğan 9-A

med-1