YOGA VE MEDİTASYON KULÜBÜ ADRASAN YOGA KAMPI GEZİMİZ

Özel Bilkent Lisesi Yoga ve Meditasyon Kulübü öğrencileri Laçin Bayraktar, Gülnur Çağlayan,B.Ecem Alsan, Doğa Dündar 31 Mayıs -4 Haziran tarihleri arasında Antalya- Adrasan’da gerçekleşen Yoga Kampına  katıldı. Yoga ve Meditasyon Kulübü Rehber  öğretmeni Ülkü Özet gözetmenliği ile Bilkent Üniversitesi Yoga Eğitmeni Seda Günaltay tarafından organize edilen kampta, katılımcıların bedensel ve zihinsel olarak kendi potansiyellerini fark ederek geliştirmelerine yönelik yoga ve meditasyon çalışmalarının yanısıra, özellikle ogrencilerin teorik derslerdeki performanslarını arttırmak ve sınavları ile ilgili stress, anksiyete gibi mental durumlarını yönetmekte yol gösterici yoga çalışmaları ve farkındalık meditasyonları yapıldı.Öğrencilerimizin kampla ilgili görüşleri aşağıdadır:

Yoga seruvenimiz iki sene önce liseye ilk başladığımızda, Ülkü Hoca’mızla birlikte kulüp seçimlerimizle başlamıştı.Bu sene üçüncü senemiz ve kendimdeki ilerlemeyi hem fiziksel hem de ruhsal olarak görebiliyorum.Her hafta yaptığımız yoga çalışmalarımız ardından bu hafta Antalya, Adrasan’da gerçekleşen bir yoga kampına katılmaya karar verdik.Bu kamp sayesinde yeni insanlar, yeni yerler ile tanıştık.Hem çok eğlendik hem de kendimizi geliştirdik. Yoganın gerçekten zor ve ciddi bir o kadar da insan vücdununu ve en önemlisi zihni ve ruhu geliştirdiğini bu kampla beraber öğrendim.Bu kamp benim için ileride kendimi geliştirmek istediğim alanlardan birinin başlangıcı oldu.Bu kamp için, Okuluma,Ülkü Hoca’ma ve Seda Hoca’ma teşekkürler.

Ecem Alsan/ 11.Sınıf

Yogayla 9. Sınıfta Ülkü Hoca’m sayesinde tanıştım ilk başta sadece temel hareketler ve meditasyon üzerinde durmuştuk. Yoga kulübü olarak her cuma 1 saat yoga yapar ardından meditasyon yapıp rahatlardık. Bu sene karşımıza çok güzel bir fırsar çıktı ve Adrasana yoga kampına gittik. Bilkent Üniversitesi Yoga eğitmeni Seda Günaltay hocamızla beraber 5 gün içinde çok güzel eğitici yoga çalışmaları yaptık. Hem yorulduk, hem dinlendik bizim için yogayı daha iyi tanıma ve geliştirme açısından çokca faydaları oldu. Yoga hakkında tüm sorularımıza yanıt bulduk bu kampta. Çok güzel vakit geçirdik hiçbir zaman unutamayacağım anılarımız oldu. Yoga ile ilgilenen herkesin bu tür kamplara giderlerse aradıklarını kesinlikle bulacaklarını düşünüyorum.

Laçin Bayraktar/11.Sınıf

Yoga benim için çok farklı ve yeni bir deneyim oldu. Yoga hakkında hiçbir şey bilmiyordum, yogaya karşı çok zor olduğu hakkında ön yargılıydım. Fakat,yoganın her insan için önemli olduğu,her bireyin odaklanarak zihnini boşaltıp rahatlayabileceği mükemmel bir egzersiz olduğunu gördüm. İnsan ruhu için çok faydalı ve insan sağlığını olumlu etkilediğinin farında vardım.Ayrıca kamp süresince yaptığımız yoğun yoga çalışmalarıyla  zihnimin rahatladığını farkettim. Aynı zamanda vücudum yavaş yavaş esneklik kazanarak  hareketleri daha rahat yapar hale geldim.Yoganın sonunda meditayson yapılırken vücudun yenilendiğini hissetim. Yogayı herkesin yapması gerekir diyorum.Çünkü, insandaki farkındalığı arttırma açısından ve bireyin kendisini,kendi vücudunu keşfetmesi açısından oldukça yararlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu gezide hiç olmadığı kadar egzersiz yaptım, eğlendim , güzel ve huzurlu vakit geçirdim.Bu gezi için çok değerli öğretmenimiz Ülkü Hoca’ya  teşekkür ederim.

Gülnur Çağlayan/11. Sınıf

yoga27