19 Mayıs Törenimiz

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarak Türkiye Cumhuriyeti için dönüm noktası niteliğine gelecek bu tarihe imza attı. Atatürk; o gün, Samsun’da bağımsızlık savaşımızı başlatmıştır. Ne mutlu bize ki bu önemli tarihi de biz gençlere armağan etmiştir. Atatürk Milli Mücadele’yi başlattığı andan itibaren Türk milletini ileri götürecek olanların modern ve genç fikirler olduğunu düşünüyordu ve bunu savunuyordu. Bu nedenle gençlerden sık sık bahsederken fikirdeki gençliği yani fikirde yeniliği de ifade etmiştir. “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

Özel Bilkent Lisesi ve Özel Bilkent Ortaokulu olarak hep beraber bu günü anlam ve önemine uygun olarak kutladık. Kutlamamız 10F sınıfı öğrencilerinin Ata’nın Gençliğe Hitabesi’ni okuması ile başladı. Ortaokul öğrencilerimizden Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı dinledikten sonra ve hep beraber okuduktan sonra etkinlik lise öğrencilerimizin Crazy In Love, Cambaz, Ele Güne Karşı gibi parçaları seslendirmeleri ile devam etti. Ortaokul öğrencilerimizin halk oyunları şovu ile törenimizin renklenmesinin ardından lise step takımı Türkiye Step Şampiyonası’nda birinci olan koreografilerini sahnelediler.

Bu güzel günde emeği geçen kardeşlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ezgi BEKİŞOĞLU 10-F

1-m19-2017