“ŞAİR EVLENMESİ” TİYATROMUZ

İbrahim Şinasi’nin “Şar Evlenmesi” adlı eseri,  11-A ve 11-B sınıfı öğrencilerinin sunumuyla 04.05.2017 Perşembe günü görkemli bir şekilde sahnede hayat buldu.

Şinasi’nin yazmış olduğu “Şair Evlenmesi” adlı eser Batılı anlamda yazılmış ilk yerli Türk tiyatrosudur. Tiyatro metninin birinci kısmı yayımlanmadığından oyunun eksik kısımlarını öğrenciler tamamladılar. Dolayısıyla tamamlanan bu bölüme metnin ana konusuna bağlı kalarak yeni karakterler ve olaylar eklediler. Oyunumuz görücü usulü  ile evliliği, halk diliyle ve yine toplumdan seçilmiş karakterler ile eleştirel boyutta incelemiştir. “Şair Evlenmesi”, bir töre ve karakter komedyasıdır. Eski devirlerdeki “görmeden evlenme” geleneğinin yanlış tarafları gösterilmeye çalışılmıştır.

Bu etkinlikte amacımız, okuyup inceledikleri bu eseri sahneye uyarlayarak öğrencilerimizin yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini artırmak ve onlara tiyatroyu sevdirmektir.

Tüm okul öğrencilerine sergilenen bu etkinlik, öğrencilerimizin hem eser hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamış hem de edebiyat zevklerinin gelişmesine imkan tanımıştır.

11-A ve 11-B sınıfı öğrencilerimizi etkinlikte göstermiş oldukları performans için tebrik ederiz.

ty1

ty2