ŞAİR ŞÜKRÜ ERBAŞ SÖYLEŞİSİ VE “BİLKENT EDEBÎ ÇEVRECİLER ŞİİR ÖDÜLÜ”
Edebî Çevreciler Kulübü olarak 15 Aralık Çarşamba günü okulumuzda Şair Şükrü Erbaş’ı ağırladık. Söyleşiden önce kendisinin şiirlerini de Türk Dili ve Edebiyatı derslerimizin parçası olarak analiz ettik, yorumladık ve şiirleriyle ilgili çeşitli etkinlikler yaptık.
Şairimizi kulübümüzden bir parça katarak ağırlamak istedik. Kendisini hazırladığımız videolar, 11 ve 12 IB öğrencilerinin onun kaleminden “Ağaran Bir Suyum” adlı şiirini seslendirmesi ve 12 IB öğrencisi Lara Tan’ın seslendirdiği “Toprak Türküsü” ile karşıladık.
Gerçekleştirdiğimiz söyleşide Şair Şükrü Erbaş’ın kendi yaşamının şiirlerine nasıl birer kanat olduğu, şiir yazmanın ne olduğu, şiirde “uyum” ve “ahenk”in onun için ne ifade ettiği ve daha birçok toplumsal konunun şiirlerindeki yansımaları üzerine çok keyifli ama bir o kadar öğretici bir söyleşi gerçekleştirdik. Özellikle her bireyin yazması gerektiğini ve sözün uçup yazının her daim kaldığını vurgulaması her birimizi düşüncelerimizi ve yaratıcılığımızı ortaya koymak yönünde teşvik etti.
Ayrıca kendisini dünyaya, insana ve sözcüklere yönelik sevgisini şiirlerle bizlere ulaştırdığı için İDV Özel Bilkent Lisesi adına “Edebi Çevreciler Şiir Ödülü’ne layık gördük. Okul Müdürümüz Dr. Aykut İnan İşeri plaketini kendisine takdim etti. Söyleşide emeği geçen arkadaşlarımız Lara Mengü, Utku Mert Yakar, Lara Tan, Defne Ersoy, İlayda Taşar, Defne Korkmaz, Deniz Aşıkoğlu, Doğa Ersoy, Nil Ural, Derin İnsel’e, söyleşiyi düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Didem Barut’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ŞAİR ŞÜKRÜ ERBAŞ KİTAPLARINI BİZLER İÇİN İMZALADI
Ünlü Şair Şükrü Erbaş, 15 Aralık Çarşamba günü okul kütüphanemizde kendisi için hazırladığımız pano ve kitapları arasında her birimizin ayrıntılı incelediği kitaplarını keyifli sohbeti eşliğinde imzalayarak hepimizi çok mutlu etti. Hayatın her alanında edebiyatın var olması gerektiğini vurgulayan Erbaş, bizlerle deneyimlerini paylaştı. Okulumuza geldiği için Sayın Şükrü Erbaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
SÖYLEŞİMİZDE ŞİİR DOSTU KEDİCİK
Söyleşimizde şairimiz Şükrü Erbaşın “ Kısa söz basit eşya kedi sevgisi” dizelerinin okunmasının ardından salona aniden girip doğruca şairimizin yanına giden güzel kedi, hepimizi şaşırttı. Şairimizi ilgiyle dinleyen ve şairimizin suyunu içen kedicik söyleşimizi renklendirdi. Hem şairimize hem söyleşiye katılanlara mutlu anlar yaşattı.
Edebî Çevreciler Kulübü olarak eserlerinde doğa unsurlarına yer veren ve çevreci bir yazar olan Şükrü Erbaş adına TEMA Vakfına on iki adet fidan bağışladık. Duyarlı ve samimi yazar Şükrü Erbaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şair Şükrü ERBAŞ ile söyleşimizi izlemek için Tıklayınız.