Mart ayının son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Hafta kapsamında Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından çeşitli online etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Uzman Okul Kütüphanecimiz  Sayın Ayşegül Aksaçlıoğlu Yazar’da Öğretmen Kulübü tarafından 2 Nisan 2021 Cuma günü 20.00-22.00 saatleri arasında çevrimiçi buluşmaya konuşmacı olarak katılacaktır.

207’nci kez gerçekleştirilecek ve iki bölümden oluşan Öğretmen Kulübü buluşmasının ilk bölümünde; İngiltere’de mesleki yaşamını sürdüren Bilgi ve Belge Yöneticisi İlkay Holt; “Eğitimde Creative Commons Lisanslarının Kullanımı” başlıklı sunumunda; eğitim materyali oluşturmak ve kaynak bulmak konusunda telif haklarından kaynaklı kısıtlar, açık eğitim prensipleri, kaynakların yasal kullanımı ve paylaşımı için Creative Commons açık lisanslarının nasıl kullanılacağı konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. İkinci bölümde ise; Okul kütüphanecimiz Ayşegül Aksaçlıoğlu; “Akademik Dürüstlük” başlıklı sunumunda; akademik dürüstlüğün felsefesi, eğitim süreçlerindeki yeri ve İDV Özel Bilkent Lisesi’ndeki uygulamalar hakkında paylaşımlarda bulunacak.

Zoom Dijital Platformu üzerinden yürütülecek ve eş zamanlı olarak Youtube’dan da izleyebileceğiniz etkinlik herkesin katılıma açık ve ücretsizdir.

Buluşma Bağlantısı: https://zoom.us/j/97517223299

Buluşma ID: 975 1722 3299