11 IB sınıflarının bu yıl beşincisini düzenlediği “Oscar Edebiyat Ödül Töreni” 28 Mayıs 2019’da görkemli bir şekilde gerçekleşti.  Oscar Edebiyat Ödül Törenimizin  5.yılını ve Bilkent Okullarının 25. yılını, aynı anda sevinç ve gururla kutladık.

Oscar Edebiyat Ödülleri tam 13 dalda verildi.  Ödüller için, edebiyat tarihinin 14 ünlü eseri aday olarak gösterildi. Aday gösterilen altı eserimiz, 11 IB Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde okunup tartışılmıştı. Oscar Ödülleri, bu on dört eser arasından özenli bir seçim sürecinden geçerek 11 IB sınıfı öğrencileri tarafından belirlendi.  Ayrıca “En Yardımsever” ödülü, Bilkent Okullarının Kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı adına öğrencilerimizin hazırladıkları videolar ve sözler eşliğinde öğrencilerine verildi. Bu yıl törenimizde önemli bir değişiklik söz konusuydu. İngilizce sunumlar, eserler, adaylar ve ödül kazananlar oldu. “En İyi Tasarım”ödülü ise roman karakterlerine göre tasarlayıp diktiği kıyafetlerle öğrencimiz Damla Ürün oldu.

Bu tören, öğrencilerimizin inceledikleri kitapları hayata geçirebilmeleri, edebî zevklerinin artması ve eleştirel bakış açılarının gelişmesi; aynı zamanda 9.sınıflarımız başta olmak üzere tüm öğrencilerimize hem kitap okuma yönünden rehber olabilmesi hem IB anadil dersleri için düzenlenmektedir. Ödül töreninde sinema, edebiyat, müzik ve dansın birleşimi izleyicileri büyüledi.  Törende emeği geçen 11 IB sınıfı öğrencilerimize, törenin yaratıcısı ve koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Didem Barut’a ve emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Aslı Aydın ile İngilizce öğretmenlerimiz Ali Morkoyun ve Jo Balcı’ya  teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizin Tören Sonrası Görüşleri:

IRMAK BAYIR: Oscar Edebiyat Ödül töreni bizim için tarif edilemez bir deneyim oldu. Gerek hazırlık döneminde tecrübe edindiğimiz takım ruhu, gerek gösteri sonrası emeklerimizin karşılığını almamızın getirdiği coşku hepimiz için eşi benzeri olmayan duygulardı. Bu tören bize rol yapmak, birlikte çalışmak ve zamanı olması gerektiği gibi yönetmek dışında aksiyonlarımızın ve sorumluluklarımızın sadece bizi değil, bütün arkadaşlarımızı da etkilediğini fark ettirdi. Arkadaşlarımızın dışında özellikle öğretmenlerimizin sarf ettiği emeğin ve harcadığı zamanın böyle güzel bir gösteri ile sonuçlanması hepimizi çok sevindirdi.

EYLÜL ÖZALTIN: Liseye dair hatırlayacağım en anlamlı anılardan olan Oscar Edebiyat Ödül töreni çok yorulduğum ama bir o kadar da eğlendiğim ve yapmaktan gurur duyduğum bir gösteriydi.

DEFNE ALAR: Oscar Edebiyat Ödül töreni, içinde yer alan herkesin yeteneklerini gösterebilmesi için bir fırsat oldu. Videolardan danslara kadar hepimiz törene bir şekilde katkıda bulunduk, bu sırada yeni beceriler de geliştirdik. Özellikle benim gibi sahne sanatlarına ilgisi olanlar için daha da keyifli geçtiğini düşünüyorum. Kategorilerin ve videoların hazırlanıp metinlerin yazılmasında da gösteriyi ortaya koymakta olduğu kadar emek vardı. Bu törenin hepimizin yaratıcı yönünü geliştirdiğini düşünüyorum.

DAMLA ÜRÜN: Oscar benim için çok farklı bir tecrübe oldu. Gerek törenin içeriği gerekse bu işin bir parçası olmak çok eğlenceliydi. Bence herkesin kendi yeteneklerini keşfetmesi ve geliştirmesi için güzel bir fırsat oldu.