Duke Edinburgh of, dünya genelinde kabul gören çok önemli ödül programlarından biridir. Bu ödül programının başarılması en zor kısımlarından biri de Macera ve Keşif Kampı. Macera ve Keşif Kampı, bu hafta sonu (11-12 Mayıs) Eskişehir’in Yenisofça Mevkii civarında yapıldı. 20 öğrencimiz Bronz kategorisini tamamladılar.

Kamp gereği, yaklaşık 20 km yürümeliydik. Bir önceki hafta sonu, okulda katıldığımız eğitimde bu rotanın tamamını planlamıştık. Rotanın zorluğuna ve çevrenin karışıklığına eklenen bir diğer zorluk ise, sırtımızdaki çantaların ağırlığıydı. İki günlük yolculuğumuz için gereken tüm su, yiyecek, kıyafet, mat, uyku tulumu ve çadırla birlikte sırtlarımızdaki çantalar 25 kiloluk minik evlerimizdi. Bunca zorluğun yanında, tanıdığın insanlarla birlikte, doğanın içinde, şehrin tüm gürültüsünden, karmaşasından uzaklaşıp doğada huzurlu iki gün geçirmek çok eğlenceliydi. Kesinlikle tüm o yorgunluğa değdi. En çok eğlendiğim zaman hiç şüphesiz ilk günün sonunda, dağda yaptığımız kamptı.

Duke of Edinburgh is one of the most important award programs accepted worldwide. The most challenging part of this award program is the Adventure and Discovery Camp. The Adventure and Discovery Camp was held this weekend (11-12 May) in the vicinity of Yenisofça in Eskişehir. 20 of our students completed the Bronze category.

We had to walk about 20 miles. We planned this whole route in the training at school at the previous weekend. Another challenge to the difficulty of the route and the environment was the weight of the bags on our back. All the water, food, clothing, mat, sleeping bag and bags on our backs were our 25-kilo tiny houses for our two-day journey. Even though all these difficulties, it was so much fun to spend two peaceful days in nature with the people you know, in nature, away from all the noise and complexity of the city. It was definitely worth all that fatigue. When I had the most fun, there was no doubt at the end of the first day that we were on the mountain.
PATİNAJ BÖCEKLERİ GRUBU

SUPERVISOR: GÜLBEN GÜLDÜR

Yağmur Tuna 9/C

Eskişehir’in Yenisofça Mevkiinde gerçekleşen Duke Of Edinburgh kampı benim için çok önemli ve güzel bir deneyimdi. Bu kamp bana takım çalışmasını, macera ve keşif ruhunu geliştirerek doğayı tanımayı ve doğaya saygı duymayı öğretti. Daha önce bulunmadığım bir ortamda bir amaç için yola çıkarak doğa ve ekip çalışması konusunda deneyim kazandım. Bu kamp sonucunda planlama becerilerimi geliştirdim, zorluklarla başa çıkmayı öğrendim, sorumluluk aldım ve özgüvenimi geliştirdim. Bu süreç boyunca hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak çok zorlandık ancak her zaman birbirimize destek olduk. Hiçbir zaman pes etmedik. Çünkü kampı bitirmeye oldukça kararlıydık. Bu kampta beni en çok zorlayan kısım hava koşullarının düzensiz olması ve sırtımdaki ağırlık oldu. Ancak bu zorluklar bana sabretmeyi öğretti. Benim için çok güzel bir deneyim oldu çünkü yeni arkadaşlar edindik ve güzel anılar biriktirdik.

ORNİTORENKLER GRUBU

SUPERVISOR: FATMA KAYA

Irmak KORKUT 9/E

The Duke of Edinburgh programı, bu sürece başladığından beri benim için çok farklı ve faydalı, öğretici bir deneyim oldu. Ancak, doldurulan formlar, imzalatılan kağıtlardan sonra gelen kamp süreci Çok daha ilginç, beklenmeyen olaylarla dolu, hepimize farklı açılardan zevk veren ve birbirimize karşı sorumluluklarımızın olduğunu bize hatırlatan bir etkinlik oldu. Kampın hem fiziksel hem de Mentel yandan öğrencilere olan etkisi büyüktü, rotamız boyunca karşılaştığımız zorlukları kabullenmeyi, problemlere mutlak çözümler üretmeyi, sırtımızda 20 kiloluk çantalarla bir parkuru tamamlamayı başardık. Bir gece, iki günlük kampımızdan önce, eğitimimizi aldık. Kamp etkinliğinin bu bölümü, tamamlayıcı bir parçaydı. Takip edeceğimiz nota sürecinde yiyeceğimiz yemeklerin kalori hesabı, rota planı, pusula kullanımı, harita okuma, takım çalışması gibi temel bilgileri öğrendik. Çok farklı ve ilgi çekici bir deneyimdi. Bizleri bu süre boyunca yardım eden supervisorlarımıza ve ödül liderlerimize çok teşekkür ederiz.

The Duke of Edinburgh program has been a very different and useful, instructive experience for me since it started.  However, more than the the forms, the process of camp was much more interesting, full of unexpected events, giving us the pleasure of different perspectives and emphathy and reminding us that we have responsibilities.  The impact of the camp both physical and Mental sides for students were great, we were able to accept the challenges that  we faced during our course, produced  absolute solutions to the problems and completed this challenge with 20-pound bags that we carried.  A week before our two-day camp, we got our education.  This part of the camp was a complementary part.  We learned basic informations such as calorie calculation, route plan, compass usage, map reading and team work.  It was a very different and engaging experience.  We would like to thank our supervisors and award leaders who have helped us during this time.

YABAN DOMUZLARI BRONZ GURUBU

SUPERVISOR:  AKİF ORHAN

DURU BEKTAŞ 9-B

Kamp videomuzu izlemek için buraya tıklayınız.