Bu etkinlikte, hazırlık sürecinde yer almaktan da, etkinlik gününe katılmaktan da çok zevk aldım. En başında kültürel, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar üzerine araştırmalar yaptık ve oyun standlarımızda kullanacağımız malzemeleri hazırladık. Solo test, dama, fransız solitaire gibi oyunları oynamayı öğrendik, aynı zamanda etkinlik gününde başkalarına bu oyunları oynattık. Türk kültürünün ve kültür etkileşimlerinin büyük bir parçası olan oyunlar, etkinliğimizin en önemli parçalarından birisiydi. Ancak okulumuzdaki bütün öğrencilerin bu etkinliğe bir katkısı vardı. Herkes 80’ler ve 90’lar modasına uygun giyinerek, bu günün bir parçası oldu. Aynı zamanda bizi eskilere götüren arabalar, bütün öğrenciler tarafından çok sevilen bakkal ve bir sahaf vardı. Bu gün sonunda elde edilen gelir, Lösev’e bağışlandı. Herkes için eğlenceli, ayrıca faydalı bir etkinlik oldu. Bu çalışmayı düzenlememizde büyük bir rol oynayan Akif Orhan, Gülben Güldür ve Ayla Koçak’a çok teşekkür ederiz.
Our 80’s and 90’s event
I had so much fun being a part of this beautiful event’s preparation process, as much as I did from attending. First of all, we searched about our cultural games that were about to be lost and we prepared the materials that were needed. Games such as solo test, dame and french solitaire were played and taught to other students on the event. These games that are a big part of Turkish culture and cultural interactions covered a major part of this day. Although, each and every student in our school also played an important role. Everybody was dressed as they were from the 80’s and 90’s. Some of the most interesting things were vintage cars, “bakkal” and “sahaf”. At the end of the day, the income was donated to Lösev. It was a fun and productive day for all of us. We would like to thank Akif Orhan, Gülben Güldür and Ayla Koçak, who were so supportive throughout the program.

Öğrencimiz Duru Gür’ün hazırlamış olduğu videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.