Coğrafya ve Tarih  Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu    “Dünya Su ve Ağaçlandırma Günü”  etkinliğine 10/E, 10/C, 10/B sınıflarındaki arkadaşlarımla birlikte katıldım. Okulumuzun konferans salonunda 20 Mart Çarşamba günü 8.9. ders saatlerinde gerçekleşen etkinlik kapsamında sunum, yarışma ve müzik vardı.

10-A sınıfındaki arkadaşım Terlan Doğan  “Türkiye’nin Bitki Örtüsü ve Bitkilerden       Faydalanma ” konusunda etkili bir sunum yaptıktan sonra  “Suyun tasarruflu kullanımı”  ile ilgili iki video izledik. Daha sonra yarışmaya geçtik. Terlan’ın sunumu ve izlediğimiz videoların  içeriği ile ilgili olarak 15  özgün soruyu  cevapladık. Yarışmada 3’er kişiden oluşan 7 grup vardı. Yarışma sırasında müzik molaları verdik.  Deniz Polat, Yiğit Kutlu, Başak Dinç, Yankı Özel, Yusuf Berke Güzel’den oluşan okul müzik grubumuz aralarda  “Memleketim” ve “Ceviz Ağacı” adlı şarkıları seslendirdiler.  Bu nedenle  yarışma  hem çok heyecanlı hem de çok eğlenceli  geçti.Yarışma sonucunda  aynı puanı alan iki grup birinciliği elde etti.  Birincilik alan gruplardaki  arkadaşlarımız:

10-B  sınıfından İdil  Kıvançlı, Dağhan Tantoğlu, Elif Misman

10-E sınıfından İnci Sevi Kaya, Başak Dinç, Yiğit Kutlu  oldu.

“Dünya Su ve Ağaçlandırma Günü”  etkinlikleri kapsamında katıldığım yarışmadan çok mutlu  ayrıldım. Bu yarışmayı düzenleyen Coğrafya Öğretmenim Emsile Arslan’a, Tarih Öğretmenim Nihal Yazgan’a ve TEMA grubu üyelerine çok teşekkür ederim.

İdil Kıvançlı, 10-B, 283