İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Lisesi, bu yıl da geleneksel matematik buluşmalarının tümüne egemen olan düşünceden yola çıkmış ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o ölümsüz vecizesinde özetlendiği gibi “Hayatta en gerçek yol göstericinin bilim olduğunu” anımsatarak 30 öğrencinin katılımıyla X .Genç Matematikçiler Günü etkinliğini gerçekleştirmiştir.
Özel Bilkent Lisesi Matematik zümresi, gelenekselleşen ve gittikçe sağlamlaşan matematik yolculuğunun onuncu adımını, yaşadığı çağın yüzyıllar sonrasından, yaşamı günümüz bilim insanları için sayısız derslerle yüklü olan Alman Matematikçi “ Georg Friedrich Bernhard Riemann ”a adamışiardır.
Etkinlik kapsamında, farklı öğrenci grupları, dört oturumdan oluşan yarışmada kıyasıya mücadele etmişlerdir.