Kodlama haftası, her yıl Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası boyunca gerçekleşir. 2018 Bilgisayar Bilimi Eğitim Haftası 3 – 9 Aralık olacaktır.
Bilgisayar Bilimi Eğitim Haftası, bilgisayar biliminin öncüsü Amiral Grace Murray Hopper’ı hatırlamak amacıyla doğum günü olarak her yıl düzenlenmektedir(9 Aralık 1906).

Hafta boyu 9. ve 10. sınıf öğrencileri ile derslerde yaptığımız 7 farklı etkinlikleri, 6 Aralık Perşembe günü 6. ve 7. ders saati ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılımı ile lise bilgisayar sınıfında tekrar gerçekleştirdik. Lise öğrencilerimiz ortaokul öğrencilerine etkinlikleri anlattı ve tamamlamalarına yardımcı oldu. Hata bulma ve düzeltme, tangram, code.org dans parti ve şifreleme etkinlikleri, hanoi kuleleri, Python ve JAVA öğreniyorum etkinlikleri ile öğrencilerimiz keyifli zaman geçirdi. Aynı zamanda, bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimizin başta yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim, girişimcilik ve algoritma kurma olmak üzere dijital çağ okuryazarlığı ve problem çözme gibi 21. yüzyıl yeteneklerini geliştirdiler. Etkinliklerde görev alan öğrencilerimiz; Duru Bektaş, Mirata Deva, Yankı Özel, Kayra Çelik, Alp Afyonluoğlu, Metehan Topaç, Ateş Ada Özbek, Burak Özer, Ali Berke Aykaç ve Alp Şener’e ve öğretmenlerimiz Selçuk Çağan ve Çİğdem Karasu’ya teşekkür ederiz.