Bu hafta  okulumuzda kardeş okul projemizde Ali Aktürk Özel Eğitim Okulu ile birlikte  toplum hizmeti  etkinliğinde zihinsel ve fiziksel yönden özel  arkadaşlarımız aramıza katıldı. 11 ve 12. Sınıf IB öğrencilerimiz onlarla birlikte çeşitli oyunlar oynayıp ve aktiviteler yaparak iletişim kurdular. Sandalye kapmaca oyunu sırasında misafir öğrencilerimizin duygusal anlamda bizden daha hassas olduğunu gözlemledik ve onlarla empati yapma fırsatı bulduk. Böylece iletişim kurma becerilerimizi geliştirdik. Ayrıca yaptığımız dans etkinliği ile özel öğrencilerimizin kendi içlerindeki yeteneği keşfetmelerine yardımcı olduk. Kiminin ritim duygusunun çok iyi olduğunu, kiminin de dans harektelerini uygulama konusundaki yeteneğini gözlemleme fırsatı bulduk. Aynı zamanda Ali Aktürk Özel Okulu’ndan gelen öğrencilerimiz ile yaptığımız çeşitli grup etkinlikleri sonucunda sosyal açıdan her iki tarafın da iletişim becerilerini geliştirdiği düşüncesindeyiz.

DAMLA ÜRÜN