ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK SAĞLIKLA İLGİLİ FİZİKSEL UYGUNLUK KARNESİ PROGRAMI

Okulumuz da bulunan 9-12. sınıf arasında tüm kademelere fiziksel aktivite testleri uygulanmaya başlanmıştır.Test kapsamında esneklik testi,mekik testi, şınav testi , vücut ağırlık ölçümü ve boy ölçümü indeksleri bulunmaktadır.

ISINMA EGZERSİZLERİ(Warm up) GEREKLİ MİDİR?

Isınma sportif aktivitelerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Tüm sportif çalışma ve yarışmalar bilindiği gibi ısınma etkinliği ile başlamaktadır. Sporcunun performansı üzerindeki etkisi çok önemlidir.. Bu nedenle de sporcular; sakatlanma ya da yeterli ısınmamaya bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkması gibi olaylarla karşılaşmaktadırlar.

SOĞUMA EGZERSİZLERİ( Warm-down) GEREKLİ MİDİR?

Antrenman veya yarışma sonrası soğuma çok önemli ve gerekli bir olaydır.  Her antrenman sonunda mutlaka yapılmalıdır. Soğuma bir aktif dinlenme şeklidir. Burada kas ve kandan yorgunluk verici madde olan laktik asit aktif dinlenme ile daha süratle uzaklaştırılır.

EĞİTSEL OYUNLAR

Eğitim amacıyla eğitsel oyunların kullanılması birçok fiziksel parametrenin geliştirmesini sağladığı gibi derse hazırlık, dinlenme, teknik ve taktiğin öğretimim amacıyla da kullanılabilir.

MÜCADELE OYUNUMUZ

MERDİVENLE ÇABUK ADIMLAR
Sporda daima doğru vücut pozisyonunu koruyabilmeli ve bacaklarınızı ani bir şekilde hareket ettirebilmelisiniz. Çabukluğu çalışmanın en iyi yollarından biri çabukluk merdivenleri kullanmaktır. Çabukluk merdivenleri ayaklarınızı çabuk bir şekilde hareket ettirmeye ve koordineli olmaya zorlar. Aynı zamanda dinamik dengenizi geliştirir.