Trafik kazaları yüzünden, hayatını kaybeden, sakatlanan ve çeşitli şekilde maddi ve manevi olarak zarara uğrayan çok sayıda vatandaşımız bulunmaktadır. Trafik güvenliği konusunda vatandaşların daha bilinçli bir şekilde hareket etmesi için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri bulunmakta ve sponsorlar tarafından desteklenmektedir.  Bilkent Üniversitesi Trafik Müdürlüğü tarafından “Trafik Haftası” dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’den Sayın Murat Kalın 12. Sınıflarımıza trafik eğitimi ile ilgili vurucu bir sunum yaptı.  Trafikte daha az can ve mal kaybı olması için hepimizin trafik eğitimi almamız ve kurallara uymak konusunda çok titiz davranmamız gerektiği konusunda farkındalığımızın arttığı bir sunumdu. Umarız bundan sonra daha az insanımızı trafikte kaybederiz, daha çok bilinçli insanımız trafikte yer alır.Bilkent Üniversitesi Trafik Amiri Sayın Sebehattin Uğurlu’nun katkılarıyla gerçekleşen bu etkinlik için Bilkent Üniversitesi Trafik Amirliği’ne çok teşekkür ederiz.