21 Mart Dünya Ağaçlandırma günü ve 22 Mart Dünya Su günü dolayısıyla Özel Bilkent Lisesi öğrencileri olarak günlük yaşamımızda suyun ve ağaçların önemini vurgulayan etkinlikler düzenledik. Her gün insanların bilinçsiz kullanımları sonucu tonlarca kağıt ve su israf ediliyor. Doğal kaynaklarımızı gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde bırakabilmek için bilinçlendirici çalışmaların ve etkinliklerin yapılması çok önemlidir. Arkadaşlarımıza doğaya karşı sahip oldukları sorumlulukları hatırlatmak için oyunlar, bilgi yarışması ve karikatür yarışması düzenledik. Arkadaşlarımız 23 Mart cuma gününe kadar çizdikleri karikatürleri okulumuzun kantinin yanında bulunan etkinlik masasına teneffüslerde bırakıp isimlerini görevli öğrencilere yazdırabilirler. Aynı mekanda cuma gününe kadar su günü ile ilgili oyunlar öğle tatillerinde bulunacaktır. Bilgi yarışması sınıflar arasında yapılacaktır. Arkadaşlarımızın aynı zamanda Musa Yılmazkaya hocamızın okul bültenimize koyduğu su günü ile ilgili soruyu cuma gününe kadar cevaplama şansları vardır. Bütün etkinliklerin her birinde birinci olan öğrenciye cuma günü ödül verilecektir. Hepinizin Su ve Ağaçlandırma Günlerini kutlarız.

Can Tütüncü
Ece Naz Ertunç
Simay Savaş

Aşağıda şifrelenmiş olan cümleyi bulunuz.

DLT  GÇÖOÇ   UY   DLT   BÇÜÇÖ

Cevaplarınızı musay@bilkent.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.