Sevgiyle, Aşkla, Dostlukla…

Okulumuzda 14 Şubat tarihindeki 10F ve 11E sınıflarındaki edebiyat dersleri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Didem BARUT’un koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sevgililer Günü ve Dünya Öykü Günü’ne yönelik aktivitelerle gerçekleştirildi. Öncelikle kökeni “Saint Valentine’s” gününe dayanan Sevgililer Günü’nün tarihine ilişkin bilgiler edinildi.  Daha sonra da 10F sınıfında işlenen “Yaprak Dökümü” ile “Muhteşem Gatsby” romanlarındaki;  11 E sınıfında işlenen “Babalar ve Oğullar”  romanlarındaki anne, baba, çocuk sevgisi ve aşk temaları romanlardan alıntılarla değerlendirildi. Kendilerini romandaki karakterlerin yerine koyarak duygularını yansıtan sevgi ve aşk mesajları yazdılar. Bu sırada dinlenilen aşk şarkıları da karakterlerin duygularının anlaşılmasına destek oldu. Öğrencilerimiz günün anlam ve önemiyle ilişkili, eğlenceli, bilgilendirici ve sevgi dolu bir ders yapıldığını ifade ettiler.