11. sınıf öğrencilerimizle Tevfik Fikret’in önemli şairi Servet-i Fünun edebiyatının önemli bölümlerinden öğrencilerimizle “Balıkçılar” adlı şiirini inceledik.

Maddi imkânsızlıklar için ailesine yardım etmek isteyen bir çocuğun dramını anlatan “Balıkçılar” şiirini inceledikten sonra sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bir sorun olan “çocuk işçiler” konusuna değindik. Konuya dair izledikleri videolarda yaşıtlarının daha da küçük yaştaki çocukların yaşadığı imkânsızlıklar, öğrencilerimizi oldukça etkiledi. Öğrencilerimiz derste hem kendi imkânları hem de imkanı olmayan çocukların içine düştükleri yaşam savaşı konusunda farkındalık araştırdiler. Dersimizin sonunda çocuklar için işçiler için neler yapabiliriz ve bunları nasıl hayata geçiririz düşüncesi ile öğrencilerimiz fikirlerini paylaştı.