2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem sınav takvimine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

SAİT GÜRSOY İLE "BAŞARIYA DOĞRU" SEMİNERİ

Değerli Eğitimci, Gazeteci ve TV programcısı Sn. Sait Gürsoy'u 13 Kasım 2014 de okulumuzda ağırladık.

12. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimize yaşadıkları sürece dair çok önemli bilgiler vermenin yanısıra, bilgi ve deneyimlerini çok özel bir üslupla aktaran Sn. Sait Gürsoy'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Özel Bilkent Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

TARAMA SINAVIMIZ

Okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerine MEB müfredatı paralelinde, 19 Kasım 2014 Çarşamba günü 08.45-11.30 saatleri arasında genel tarama sınavı uygulanacağından, tüm öğrencilerimizin devamsızlık yapmaksızın sınava katılmasını önemle rica ederiz.

Okul Yönetimi

YURTDIŞINDA EĞİTİM SEMİNERİ

MPW College Eğitim Müdürü ve College'den bir Akademisyen 26 Kasım 2014 tarihinde 11:40-12:20 arasında okulumuzda bulunacaktır.MPW College uluslarası öğrencilerin Oxford, Cambridge, London School of Economics, Imperial College, King’s College London gibi dünyanın lider İngiliz Üniversitelerinde eğitim alma fırsatı sağlayan bir program sunuyor. Bu eğitim programı ‘1 Year International Foundation Program’ yada ‘ 1 year Intensive A Level Program’ olarak adlandırılıyor.

Program London School of Economics tarafından tasaralanmış olup MPW College tarafından sunulmaktadır. ‘1 Year International Foundation Program’ ın belli dersleri Imperial College London kampüsünde verilmektedir. ‘ 1 year Intensive A Level Program’ ise öğrencinin tercih edebileceği Londra, Cambridge ve Birmingham olmak üzere MPW College kampüsünde sunulmaktadır.

İlgilenen velilerimizin, Okul sekreterimiz Sn. Gülen Koşan’ı 20 kasım 2014 tarihine kadar arayarak geleceklerini bildirmeleri organizasyonumuz açısından önemlidir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

18. SONBAHAR ÖĞRETMENLER SEMPOZYUMU KATILIMI

1 Kasım 2014’te Koç Özel Lisesinde “Eğitimde Farklı Yöntem ve Teknikler” konulu 18. Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Hale Aydoğuş, “Yaşar Kemal’in Yılanı Öldürseler Romanında Kadın ve Töre” başlıklı sunumu ile katıldı.

Sunumu yapılan çalışmanın amacı, sempozyuma katılan öğretmenlere, öğrencilerine bilimsel ve edebi metinlerdeki dil ve üslup farklılığını kavratmanın yollarını, yazmanın ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu fark ettirebilmelerini, toplumun kadına bakışı ve töre cinayetlerinin yanlışlığı konusunda roman türü üzerinden nasıl bilinç uyandırabileceklerini göstermekti. Sunumda karşılaştırmalı edebiyat ve yaratıcı drama teknikleri kullanıldı.

FURKAN ORUÇ REHABİLİTASYON MERKEZİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Özel Bilkent Lisesi, IB programı CAS etkinliği kapsamında, gönüllü olan bazı IB öğrencilerinin katılımıyla Furkan Oruç Rehabilitasyon Merkezi ile ortak bir çalışma yürütmekte. Ben de bu gönüllülerden biriyim. Bu merkezin amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan zihinsel engelli çocuklara destek olmak ve onların eğitimlerine katkıda bulunmaktır. CAS için katılabileceğim başka aktiviteler de olmasına rağmen, ben bu aktivitede görev almak istedim. Çünkü zihinsel engelli çocuklarla sağlıklı iletişim kurma yollarının herkes tarafından öğrenilmesi gereken bir şey olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla her hafta salı günleri okul çıkışında, diğer gönüllü arkadaşlarımla birlikte bu merkeze gidiyor ve bir buçuk saat kadar bir süreyi oradaki özel dostlarımıza ayırıyoruz.

Biz bu aktiviteye başlayalı yalnızca iki hafta oldu. İlk haftası ise bayram tatilinden önceydi. Bu nedenle henüz fazla bir şey yapamadık. İlk hafta tanışmayla geçti. İkinci hafta ise dörderli- beşerli gruplara ayrılarak orada bulunan çocuklarla zaman geçirdik. Tabii ki yanımızda bu işi bilen eğitimciler de vardı. Bir buçuk saat boyunca dört arkadaşımla birlikte üç özel çocukla ilgilendik. Bu çocuklardan ikisi otizmli ikiz olan Atakan ve Ataberk’ti. Sanırım hayatım boyunca ilk defa bu kadar tedirgin yaklaştım birilerine. Açıkçası onlarla iletişim kurarken ne yapmam gerektiğine dair hiçbir fikrim yoktu.

Bu aktiviteye katılmak benim için çok önemli. Bu sayede insan iletişiminde daha bilinçli bir birey olarak yetişeceğime inanıyorum. Bu yıl okulumuzda bu aktivite üçüncü kere düzenleniyor. Her yıl olduğundan daha kalabalık bir grubuz. O çocukların da, bizlerin de hayatında bir değişiklik yaratabileceğimizi umuyorum. Dilerim umutlarım boşa çıkmaz. Fırsatı olan herkesin böyle bir sosyal sorumluluk projesini tecrübe etmesini tavsiye ederim. Sosyal sorumluluk projelerinin insana çok farklı kazanımlar sağladığına inanıyorum.

İDİL ERSUDAŞ 11-E

KADROMUZ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda okulumuzun kadrosuna ulaşmak için tıklayınız.

KASIM AYI YEMEK MENÜSÜ

Kasım ayı yemek menüsü için tıklayınız.

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

SAİT GÜRSOY İLE "BAŞARIYA DOĞRU" SEMİNERİ

Özel Bilkent Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

TARAMA SINAVIMIZ

Okul Yönetimi

YURTDIŞINDA EĞİTİM SEMİNERİ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

18. SONBAHAR ÖĞRETMENLER SEMPOZYUMU KATILIMI

FURKAN ORUÇ REHABİLİTASYON MERKEZİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İDİL ERSUDAŞ 11-E

KADROMUZ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda okulumuzun kadrosuna ulaşmak için tıklayınız.

KASIM AYI YEMEK MENÜSÜ

Kasım ayı yemek menüsü için tıklayınız.

Özel Bilkent Lisesi
Bilkent Üniversitesi, Doğu Kampusu